Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Presentationer Residens

Foto Gum Lina Gabrielsson – Alla delar ovärderliga

Konstnärerna Gum Lina Gabrielsson, Lina Sofia Lundin, Nanna Hellberg och Kristin Ylikiiskilä Broberg presenterar sina enskilda arbetsprocesser för den period det tillfälliga residensprogrammet pågått.

Tillsammans med Konst i Dalarna har Konstfrämjandet Dalarna byggt upp ett tillfälligt residensprogram. Tanken är att undersöka hur ett nomadiskt utbytesprogram kan byggas upp med utgångspunkt i konstnärernas befintliga arbetsplatser.

 

De fyra residenskonstnärerna som alla bor och verkar som konstnärer i Dalarna har bjudits in för att arbeta med utgångspunkt i en enskilt utvald plats. Relationen till platsen, det lokala, den hembygd som de själva bor eller befinner sig på i Dalarna står på olika sätt i centrum för varje konstnärskap och dess undersökande process.

 

Lördagen den 30 Oktober får vi genom presentationer ta del av deras gemensamma och enskilda arbetsprocesser.

 

Gum Lina Gabrielsson – Residens Hållberg

 

Lina Sofia Lundin – Residens Haghed

 

Nanna Hellberg – Skogens mekaniska vågor, Fallsbjörken

 

Kristin Ylikiiskilä Broberg – Residens Stångtjärn

 


 

Om Wallénhallen, Leksands Folkhögskola

 

Ute på Åkersön i Leksand, inramad av lövverk med utsikt över Österviken och Österdalälvens mynning ligger Wallénhallen. Här har vi skapat en mötesplats som i kraft av sin verksamhet utgör ett kulturellt besöksmål. Vi har skapat en arena för konst och kultur där vi, våra studerande och samarbetspartners bjuder in och samverkar med olika målgrupper genom olika projekt.

 

Wallénhallens Stora sal är 120 m2 med 8 m upp till nock och har en inbyggd gradäng. Ovanför gradängen finns Loftet, en 30 m2 stor yta för en mindre utställning, ett möte eller platsen för tekniken under konserter eller teaterföreställningar. Intill den rymliga Foajén finns Ateljén, en aktivitetsyta för mindre workshops eller mingel. Allt byggt i en enkel ren arkitektonisk stil och material som skapar en vilsam och rofylld inramning.

 

Tänk konstutställningar, öppna föreläsningar om aktuella ämnen, konstnärssamtal, artist in residence, workshops, vårmarknader, julmarknader med mera. Så tänker vi!

 

Utöver våra studerandes projekt, våra egna och våra samverkanspartners olika aktiviteter kommer hallen även i mindre omfattning kunna husera externa evenemang som konserter, teaterföreställningar, byalagsmöten eller konferenser.

 

Läs mer om Wallénhallen

 

Läs mer om Leksandsfolkhögskola

Dokumentation

Bilder från presentationsdagen tagna av Pontus Ersbacken.


I samarbete med Kid - Konst i Dalarna