Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Vandring med Marie Hållander

En Konsthall i skogens kant tar oss ut på en 3 km lång konst- och litteraturvandring med författaren och forskaren Marie Hållander.

 

Vi samlas invid Åsa Normans verk, Till alla er som tvättat här, uppe vid gruvhålet i Klackberg. Under vandringen stannar vi till invid en plats för Malin Lobellls verk Jag håller en skog i mina händer och Pinnverket av Jenny Berntssonoch Klas Olsson är ständigt närvarande under vandringen. Under vandringen har vi ett speciellt fokus på tvätteriet i Kolningsberg, där Marie Hållander läser egna texter som relaterar till platsen.

 

Marie Hållander är född 1981 och bor dels i Tranemo och dels i Stockholm. Tjänster i hemmet, är hennes debutbok. Det omöjliga vittnandet, är en omarbetad version av Hållanders avhandling i pedagogisk filosofi, som under 2020 publiceras som The Pedagogical Possibilities of Witnessing and Testimonies – Through the Lens of Agamben vid Palgrave Macmillan. Hållander är även är programproducent för den litterära scenen Sjuhärad text, inom föreningen Textival. Hon arbetar också som lektor i pedagogik vid Institutionen för kultur och lärande, Södertörns högskola.

 

https://mariehallander.se

 

Maxantal 20 personer. Länk till anmälan:

 

https://docs.google.com/…/1FAIpQLScqsCPivqEn5Q…/viewform

 

OBS! Kläder efter väder! Hoppas vi ses!


I samarbete med ABF