Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Texten i skogen – en live-essä

Vad blir kvar av litteraturen när allt har gått åt skogen? Praktiska utomhusövningar i apokalyptisk textteori med författaren Niklas Darke.

Klimatkollaps, pandemier, solstormar – litteraturen ligger lika risigt till som övriga samhällsfunktioner. Hur räddar vi de skriftliga konstarterna från undergången? Lördagen den 4 september samlas vi i skogen för att röja nya stigar för texten i en värld som står i brand.

 

Vad händer när litteraturens infrastruktur går sönder och de vanliga sätten att sprida verken slutar fungera? Hur skapar och bevarar man texter som inte kan lagras digitalt? Hur muterar formerna, upphovspersonerna, marknadsföringen? Vad försvinner och vad finns kvar?
Med hjälp av diskussioner och praktisk problemlösning gör vi tillsammans upp en handlingsplan för litteraturens överlevnad i en analog framtid.

 


 

 

Praktisk information om denna litterära utomhusverkstad:

 

Vi samlas lördag 4 september klockan 10.00 vid konsthallen Missionen.

 

För den som kommer med bil finns parkering bakom Missionen.

 

Kläder efter väder gäller. Medtag egen lunchmatsäck. Kaffe och te finns.

 

Begränsat antal platser. Anmälan senast 30 augusti till niklas.darke@gmail.com.

 

Vänligen notera att detta evenemang utspelar sig i en icke-digital verklighet där sociala medier osv. inte längre har en plats – lämna mobilen hemma om du har möjlighet (om du måste kunna bli nådd får du ha luren i fickan och sköta kommunikation diskret).

Dokumentation