Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

OTALT – på Galleri Lars Palm

“Women walking talking grieving” är ett performance som undersöker kvinnors plats i naturen, reservatstanken och sorgen över förlusten av livsmiljöer. Nu visar Otalt en utställning på Galleri Lars Palm.

Tillsammans med andra kvinnor möter de naturreservatet, sörjer det som redan gått förlorat och det som ofrånkomligen kommer att göra det. Sommaren 2019 genomförde Otalt ett performance i Kungsbergets Naturreservat, och våren 2021 vandrade de tillsammans med andra kvinnor i Långängarnas naturreservat i Sandviken. Utställningen på Galleri Lars Palm utgår från detta performance och dokumentation från de vandringar Otalt har gjort i olika naturreservat i Gävleborg, Bergslagen och Värmland.

OTALT är en feministisk konstgrupp baserad i Arvika som arbetar med framför allt performance. Bland OTALT:s tidigare arbeten finns bland annat Förmödrarna (2016-18), ett performance i det offentliga rummet som lyfte fram kvinnors berättelser ur Arvikas historia som nu finns i Värmlands museums basutställning. 2021 öppnade utställningen ”Hysj!” Kvinnemuseet i Kongsvinger, där OTALT gestaltat berättelser om abort och sexualitet från kvinnor från olika tidsåldrar och världsdelar.

Utställningen öppnar den 14 Augusti kl 15.00 med en vernissage utomhus. Kl. 16.00 genomför Otalt ett performance. Vid dåligt väder håller vi till inomhus med avstånd.

Därefter är galleriet öppet: Fre:, Lör, Sön: 12-16.


I samarbete med ABF Gästrikebygden. Med stöd av Kulturrådet, Gunvor Göranssons Kulturstiftelse och Sandvikens kommun