Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Residens f.d skogsforsk Brunsberg 2021

Presentationer av konstnärerna och dokumentation av den konstnärliga processen för vistelsen på f.d skogsforsk i Brunsberg.

Här följer en kort presentation av konstnärerna på residens f.d skogsforsk Brunsberg:

 


Annie Jonasson, Edane, Stockholm

Jag heter Annie Jonasson och är uppvuxen i trakterna kring skogsforskningstationen i Brunsberg. Under barndomen var de tillhörande plantagen en ständigt underhållande vy från bilfönstret. Här var barrträden galna. Att utgå från plats är både ett tema och en metod i mitt arbete. Platserna jag intresserar mig för står ofta inför en förvandling och utgör inte sällan en konfliktyta.

Jag kombinerar mina erfarenheter av att forma i trä med andra material och medier för att försöka förstå och ifrågasätta samtiden

Verk av Annie Jonasson
Hemmahörande (2020).
Installationsbild från den 2-kanaliga videoinstallationen.


 

Marcus Wallström, Edsbyn, Malmö

En klok person sa en gång till mig ”hur ska du hitta det du inte visste att du letar efter om du inte vågar gå vilse?”. Det har har sedan dess stannat med mig.
Våga gå vilse!
Jag är uppväxt i Edsbyn, ”byn” i Hälsinglands skogar. Sedan hösten 2020 studerar jag på Malmö konsthögskola och bor således nu i Malmö. Genom konsten söker jag upplevelser som ger mig förståelsen jag inte kan sätta ord på. Det där som på riktigt kan göra skillnad. För att uppmärksamma kunskap behöver vi förstå att kunskap inte alltid går att mäta.

Verk av Marcus Wallström
Exposing, thinking and reshaping, (2021).
Diptyk, 2x(76×56)cm, kol och blyerts på papper.

 


Johanna de Verdier, Arboga, London

 

Jag växte upp i Säbytorp, en liten by utanför Arboga i Västmanland, men avslutade nyligen en kandidatexamen i fri konst och datavetenskap i London. Mitt konstnärliga arbete består framförallt av installation, skulptur och textil och jag använder mig ofta av biologiska inslag som svamp, vetegräs eller lera för att skapa verk som bjuder in till beröring eller interaktion. Idén om apokalypsen har varit central i mina senaste verk och står för en befrielse från det gamla, ett sätt att föreställa sig hur vi kan existera i en radikalt förändrad värld där nya system och sammanfogningar skapats. Genom detta har jag arbetat med “undergången” som en ingång till tankar kring utopi, ekologi och kollektivitet. Jag intresserar mig mycket för att utforska idéer kring framtiden som har en lekfull och inkluderande “Do It Yourself” vision för hur användandet av teknologi kan utvecklas i linje med den ekologiska kris vi står inför och delvis redan befinner oss i.

Verk av Johanna de Verdier
”Machine for Autonomous Growth and Moisture”