Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Texten i skogen – en live-essä

Vad blir kvar av litteraturen när allt har gått åt skogen? Praktiska utomhusövningar i apokalyptisk textteori med författaren Niklas Darke.

Klimatkollaps, pandemier, solstormar – litteraturen ligger lika risigt till som övriga samhällsfunktioner. Hur räddar vi de skriftliga konstarterna från undergången? Lördagen den 4 september samlas vi i skogen för att röja nya stigar för texten i en värld som står i brand.

 

Vad händer när litteraturens infrastruktur går sönder och de vanliga sätten att sprida verken slutar fungera? Hur skapar och bevarar man texter som inte kan lagras digitalt? Hur muterar formerna, upphovspersonerna, marknadsföringen? Vad försvinner och vad finns kvar?
Med hjälp av diskussioner och praktisk problemlösning gör vi tillsammans upp en handlingsplan för litteraturens överlevnad i en analog framtid.

 


 

Praktisk information om denna litterära utomhusverkstad:

 

Vi samlas Lördag 4 september klockan 10.00 vid Gagnefs kyrkby, Slogboden nedanför kyrkan (Adress: 60°35’17.0″N 15°03’27.4″E)

 

För den som kommer med bil finns parkering bakom kyrkan. Slogboden ligger en kort promenad från nedre hörnet av kyrkogården, jag sätter upp skyltar.

 

Kläder efter väder gäller. Medtag egen lunchmatsäck och toapapper. Kaffe och te finns.

 

Max 10 deltagare. Mer information om anmälan kommer inom kort. Åldersgräns: —

 

Vänligen notera att detta evenemang utspelar sig i en icke-digital verklighet där sociala medier osv. inte längre har en plats – lämna mobilen hemma om du har möjlighet (om du av något skäl måste kunna bli nådd får du ha luren i fickan och sköta kommunikationen diskret).