Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Kerstin Wessberg / Yllekalsonger, regnbrallor, yllemössa och torgvantar

På med yllekalsonger, regnbrallor, yllemössa och torgvantar. Jag kollar att allt är med i målarkorgen: palett, penslar, burk med vatten och lock, hushållspapper, underlag att måla på …..jag har en checklista, för det är väldigt lätt att glömma något.

Kliver ut, möter den fuktiga luften. Jodå, det är inte värre än att det borde gå att göra en snabb målning i alla fall. Söker upp ett bra ställe att stå på, kanske en gatlampa som lyser upp lite. Det måste ju vara något lockande att titta på också. Det är lite bökigt att få i ordning allt, men äntligen står jag där med penseln beredd. Äventyret kan börja, tiden försvinner. Jag målar snabbt, försöker fånga sinnesintrycken. Den speciella stämningen. Det är lite som att simma under vatten, en stark upplevelse. Jag målar en eller flera små målningar tills fingrarna talar om att nu går det inte längre, jag blir för kall.

Skapa utomhus i höstrusket, går det?

Jag ville utforska sätt att måla med flytande färg utomhus, gärna i kombination med olika typer av kritor. Jag sökte ett så kallat Kreativ karantän från Region Värmland för detta projekt och fick ja. Då hade vi kommit till fram till mitten av november och jag fick på mig fram till sista december. Under denna tid dominerade en fuktig väderlek med några plusgrader, himlen var mest grå. Kanske inte den mest uppenbara tid på året då man vill gå ut och måla, men det var bara att ge sig ut. Och nu ska jag få visa hur det gick. Kanske kan jag med mina skissmålningar inspirera fler till att ge sig ut och skapa, varför inte börja nu i augusti när det är varmt och skönt?

Kerstin inbjuder till Workshop under utställningstiden.
Mer information kommer.