Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Känn en bygd – vandring kring Rogsån

Konstnären Lina Sofia Lundin bjuder in till en vandring i skogs- och ålandskapet vid Rogsjön norr om Falun. Ett område med spår från skogs- och fäbodbruk, lintillverkning, tegelframställning och gruvdrift och i dag med höga naturvärden.

Här har människor i alla tider rört sig; på de sommar- och vintervägar som gått mellan Leksand och Svärdsjö, Bjursås och Falun, genom att ta sig med båt, cykel eller till fots. Under en halv dag tar konstnären med oss runt och låter oss upptäcka platsen.

 

Vi startar i byn Haghed, mellan Bjursås och Falun.

 

Vi samlas kl 14.00 på adressen Haghed 15. Samåk gärna eller kom på cykel.
Ta med egen matsäck!

Anmälan sker här i formuläret och bekräftas sedan genom ett mejl:
klicka här för anmälningsformulär
OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn!

 

I projektet Skogen mellan oss undersöker Lina Sofia området genom fältstudier och vandringar, där hon samlar in material till ett föränderligt arkiv och som under sommaren går att besöka på gården där hon bor. Hon lyfter frågor om bevarande, vad som är skyddsvärt och vilken historia som ska berättas. Experter, bybor och andra intresserade bjuds in till vandring, dialog och ett parallellt lära kännande av platsen. I arkivet finns bild- och textmaterial från en studiecirkel som varit aktiv i 40 år med att berätta traktens historia och fylls på med konstnärens egna nedslag och utsnitt från området.

 

Arkivet i lidret är öppet att besöka 15 juni – 15 aug mellan 9-18, Haghed 15.