Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Granskogsfolk del 2

I Skogstorg – Bokcirkel 10 utgår vi från Granskogsfolk av David Thurfjell. Skogstorg – Bokcirkel är ett samtalsforum som sker varje måndag kl 19-20 på zoom – alla är välkomna att delta!

I boken Granskogsfolk tecknar religionshistoriker David Thurfjell upp en bild av skogen som svenskarnas nya religion. Vi får följa naturlängtande stadsbor i deras upplevelser av skogen genom Sveriges religionshistoria, hur ”naturen” uppfinns och romantiseringen av skogen. Känner du igen dig i bokens natursyn eller har du ett annat perspektiv? Välkommen den 31 maj. Besök vår facebooksida för länk till anmälan.

 

Under projektets gång, varje måndag mellan kl. 19.00-20.00, hålls ett Skogstorg – Bokcirkel, som lyfter ämnen som berör konst och landsbygd. Skogstorg – Bokcirkel fungerar ungefär som ett digitalt fikarum. Ibland utgår samtalen från böcker, men det kan också vara utifrån ett konstverk, en frågeställning eller ett begrepp som uppkommit under projektets gång. Vi arrangerar utifrån deltagarnas egna behov och intressen!

 

Alla är välkomna att delta i Skogstorg – Bokcirkel, gör en anmälan i länken så får du information träffarna:

 

Intresseanmälan Bokcirkel