Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Det okända

Foto: Mikael Johansson

Vid Prästtjärn, ett stenkast ifrån Stora och Lilla Hyttnäs, döljer sig en hemlig plats i utkanten av en skog. Landskapsarkitekt Mikael Johansson och konstnär Ebba Matz har fortsatt att utforska den avskilda platsen utifrån ett konstnärligt perspektiv. Lördagen den 10 Juli ses vi för en invigning.

Det Okända är en fördjupning i en del av Platsen – Landskapet – Konsten som genomfördes på Stora Hyttnäs i Sundborn 2019. Landskapsarkitekt Mikael Johansson och konstnär Ebba Matz skissade då på det naturnära och permanenta verket vid Prästtjärn intill en skog i Sundborn. En hemlig plats där en ska kunna ta sig kors och tvärs längs stigar och spångar genom det vilda vasshavet.

 

”Det okända” handlar om att upptäcka det som inte är hemtamt och tryggt, men ändå kan finns precis runt hörnet från där du bor. Områden vi länge räknat som impediment, odugliga för våra bostads- och produktionsbehov. Platser med en inneboende potential som förtjänar att upptäckas och omvärderas.

 

Ebba och Mikael har fortsatt att arbeta undersökande med området kring Prästtjärn i Sundborn under vår och försommar. I slutet av juni påbörjades byggandet och uppförandet av verket.

 


 

Välkommen på Invigning av Det Okända (Land Art)

 

Lördagen den den 10 Juli

klockan 15.00 – 17.00

 

Vi samlas för lite inledande presentation i trädgården på Stora Hyttnäs och går sedan därifrån tillsammans i lagom stora grupper. Vi håller avstånd till varandra. Stanna hemma om du är sjuk eller har symptom. Ladda med myggspray, bekväma och oömma skor och kläder efter väder.

 

Platsen går att besöka under sommaren och information och karta för att veta vad som gäller och hur du hittar fram finns på Stora Hyttnäs.

 

Dokumentation

Bildgalleriet uppdateras löpande med bilder från platsen och arbetet med att bygga konstverket. Foto: Mikael Johansson (om ej annat anges)

 

 

 


I samarbete med Linderdahlska stiftelsen