Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Det okända

Foto: Mikael Johansson

Vid Prästtjärn, ett stenkast ifrån Stora och Lilla Hyttnäs, döljer sig en hemlig plats i utkanten av en skog. Landskapsarkitekt Mikael Johansson och konstnär Ebba Matz fortsätter att utforska den avskilda platsen utifrån ett konstnärligt perspektiv.

Det Okända är en fördjupning i en del av Platsen – Landskapet – Konsten som genomfördes på Stora Hyttnäs i Sundborn 2019. Landskapsarkitekt Mikael Johansson och konstnär Ebba Matz skissade då på det naturnära och permanenta verket vid Prästtjärn intill en skog i Sundborn. En hemlig plats där en ska kunna ta sig kors och tvärs längs stigar och spångar genom det vilda vasshavet.

 

”Det okända” handlar om att upptäcka det som inte är hemtamt och tryggt, men ändå kan finns precis runt hörnet från där du bor. Områden vi länge räknat som impediment, odugliga för våra bostads- och produktionsbehov. Platser med en inneboende potential som förtjänar att upptäckas och omvärderas.
Ebba och Mikael fortsätter att arbeta undersökande med området kring Prästtjärn i Sundborn under vår och försommar. En invigning av verket planeras till sommaren. Mer information kommer längre fram i år.


I samarbete med Linderdahlska stiftelsen