Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Det finns i skogen – Arbetsvistelse i Öjung

I Öjung startar konstprojektet ”Det finns i Skogen”  upp genom en arbetsvistelse där konstnären Amanda Selinder genomsöker Ovanåkers skogar på jakt efter svampsporer och mycel till växtfärgning.

Under Amandas tid i Öjung och arbetet med konstprojektet ”Det finns i skogen” kommer svampmycelens pigmentproducerande förmåga undersökas och hur det kan användas för att färga textilier. Arbetet kommer till största delen ske i skogen genom svampexkursioner i anslutning till Öjung tillsammans med andra konst-, svamp- och naturvårdsintresserade i trakterna. Processen med svampmycelspigmenten kommer vara tillgänglig under hela arbetets gång genom att visas i en glasmonter på Edsbyns Museum. Erfarenheter och kunskap kring naturlig färgning – både traditionell växtfärgning och svampfärgning – kommer utbytas i form av en workshop under projektets gång.

 

Amanda Selinder (f. 1990, Tranås) är yrkesverksam bioart/textil-konstnär bosatt och verksam i Uppsala, Sverige.  Hon har en kandidatexamen från HDK i Göteborg och School of Visual Arts i New York (2016).

 

Läs mer om Amandas projekt på Konstfrämjandet Gävleborgs hemsida


I samarbete med ABF Gästrikebygden, Region Gävleborg, Kulturrådet