Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Det finns i skogen – Arbetsvistelse i Jädraås

I Jädraås startar konstprojektet ”Det finns i Skogen”  upp genom en arbetsvistelse där konstnären Emma Sörensen utforskar byns berättelser och ljudlandskap.

Jädraås är en av orterna som kommer att fungera som epicentrum för den senare sommarutställningen med samma namn. I Jädraås ska Emmas skapa ljud, producera musik, filma och engagera invånarna i byn. Skogen har alltid varit viktig i Emmas konstnärskap, en plats som skänker ro men även ger kraft. 

 

”- Jag är från Sandviken (bor nu i Gävle). Min uppväxt bestod av många utflykter i skogarna runt omkring. Det är något speciellt med bruksmiljöer, tanken på de ljud som en gång ekade högt och livligt som nu är tysta, känslan av lugnet efter stormen. Jädraås är en inspirerande plats med en stor bredd av olika ljud och miljöer. Bruket, hyttan, ångtågen och den fina naturen kan ge upphov till många spännande ljud. Det aktiva föreningslivet och byns stora engagemang (de vann ju pris för årets industriminne förra året), passar bra in i projektet då jag gärna vill ta del av gemenskapen och inspireras av dem. Vill veta mer om byns historia, deras tankar om framtiden, om skogen och undersöka ljudlandskapet genom dåtid, nutid och framtid.”  

Säger Emma

 

Emma Sörensen / Catterfly har sedan 2015 producerat singlar och remixer som går att lyssna på diverse olika plattformar. Catterfly blev under våren klar med sitt första soloalbum ”Catterfly Metamorphoses” som släpps på LP-skiva och digitalt i oktober 2021 via Lamour Records.

Läs mer om Emmas projekt på Konstfrämjandet Gävleborgs hemsida


I samarbete med ABF Gästrikebygden, Region Gävleborg, Kulturrådet