Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

BKK (Pinnverket)

BKK är ett första försök till att etablera en konstklubb för barn i Norberg. Klubben sträcker sig över sommaren som en workshopserie som utspelar sig i Pinnverket under sommaren.

BKK (Barnens konstklubb) i Pinnverket är ett första försök att starta upp en konstklubb för barn i Norberg. Under sommaren kommer vi, med platsen som utgångspunkt, skapa skulpturer, installationer och konstperformances tillsammans. 

 

Under en promenad i området kring den gamla sågen och NOK-stugan i Nordansjö i Norberg hittades en bortglömd betongbyggnad, utan tak och egentlig ingång, övervuxen av naturen. De gråa väggarna skapar ett rum mitt inne i skogsdungen – ett utrymme för konst och en konstklubb? En konsthall i skogens kant?

 

Genom 8 workshops kommer vi skapa material (pinnar), surra skulpturer med snöre, skapa i Mongolisk papier-maché, göra småskulpturer, fotografera, filma, teckna, måla och ha improvisationsteater i konstverket, som vi genom workshopsen bygger upp tillsammans. 

 

Pinnverkets konstworkshops

 

Workshopsen utvecklas tillsammans med barnen utifrån den givna situationen, där processen är huvudsaken och inte resultatet. Vi testar och experimenterar oss fram till olika sorters konstnärliga gestaltningar på platsen. Vi låter processen driva formen vidare med det material som finns på plats. Denna inramning ger både individen och gruppen en möjlighet att skapa fritt, att experimentera och testa sig fram till något som kanske ännu inte finns, något som platsen behöver – något vi kan ta vidare in i framtiden.

 

Konstworkshopsen drivs av konstnären Jenny Berntsson som har lång erfarenhet av process-och deltagarbaserade konstprojekt, tillsammans med konstpedagogen Wichanan Mimu Glunrawd från Konstfrämjandet Västmanland.

 

Pinnverkets Teaterimprovisation

 

Med rörelse och teaterövningar utforskar vi området kring den gamla ruinen. Närvaro och tillitsövningar blandas med kurragömma och följa John/Jonna. Leken och fantasin får ge liv till naturens egna material. Vi leker fram rörelseimprovisation där kanske även åskådarna och föräldrarna kan bli med i händelsernas centrum.

 

Teaterimprovisationen leds av skådespelarna Klas Olsson och Malin Anclair. De har lång erfarenhet som skådespelare, dockspelare och med dans och rörelse. Olsson och Anclair kommer inspirera och leda barnen på deras upptäcktsresa genom Pinnverkets spännande platser.

 

Pinnverkets Filmworkshops

 

BKK Pinnverket kommer, under vissa workshops, att filmas och dokumenteras av filmaren och producenten Erika Hallström och filmaren Love Oijen.

 

 

LÄNK TILL INTRESSEANMÄLAN: anmälan

Länk till anmälan: Anmälan

 

Anmäl er gärna. Vi mailar när du fått en plats. Man får gärna anmäla sig till många tillfällen. I mån av plats kan man dyka upp oanmäld.

 

4/7: Pinnverkets konstworkshops, Pinnverkets Teaterimprovisation, Pinnverkets Filmworkshops

 

5/7: Pinnverkets konstworkshops, Pinnverkets Teaterimprovisation, Pinnverkets Filmworkshops

 

6/7: Pinnverkets konstworkshops, Pinnverkets Teaterimprovisation, Pinnverkets Filmworkshops

 

26/7: Pinnverkets konstworkshops, Pinnverkets Teaterimprovisation

 

3/8: Pinnverkets konstworkshops, Pinnverkets Teaterimprovisation

 

13/8: Pinnverkets konstworkshops, Pinnverkets Teaterimprovisation

 

21/8 och 22/8: Barnens skogstorg Pinnverkets konstworkshops, Pinnverkets Teaterimprovisation med gäst, Pinnverkets Filmworkshops. Vi samlas kl 16.00 den 21/8!

 

I Barnens skogstorg är det barnen, som genom konsten och gestaltandet, diskuterar. Vi pratar konst, skog och rättigheter. Barnens skogstorg avslutats i ett publikt performance den 22/8 kl 13.00.  Se barnens Skogstorg i programmet.

 

Aktiviteterna utgår från en normkreativ konstpedagogik som främjar jämlikhet och inkludering.

 

BKK riktar sig till barn mellan 6-12 år, men även ungdomar och andra stora barn är välkomna.

 

Behöver du mer information? Maila: jenny.berntsson@konstframjandetvastmanland.se

Dokumentation

Dokumentation från BKK (Pinnverket) Uppdateras löpande under sommaren.


I samarbete med Norbergs Orienteringklubb, Norbergs Cykleklubb, ABF, Norbergs Kommun, Rf Sisu, Hyresgästföreningen