Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

Ansiktskramare

Del av verket ”Facehugger” av Kristina Lindberg. Foto: Kristina Lindberg

Den 23. juli bjuder konstnären Kristina Lindberg på middag i samband med den deltagarbaserade performancen ”Facehugger”. Verket och performancen visas i utställningen ”Ett träd -ingen skog” anordnad av NorART i samarbete med Skogen mellan oss.

I den deltagarbaserade performancen ”Facehugger” bjuds betraktaren in att delta i en middag tillsammans med konstnären och konstnärens skulptur. Inuti skulpturen av trä har gul ostronskivling odlats och det är svampar från denna odling som ska serveras i form av soppa. Skulptur blir till svamp som blir till betraktare. Under middagen utforskar deltagarna genom samtal med konstnären tankar om hur kroppar transformeras och muterar. Vad betyder t.ex. den spekulativa gränsen mellan ”döda” och ”levande” material? Vad händer med de symboliska funktioner vi fyller en skulptur med när den med tiden ändrar form, färg och material, eller hur imiterar tankar och ideér en parasits livscykel för att använda människan som värddjur…

 

Inom ramen för Skogen mellan oss har nu också en ny del av verket börjat att växa fram i form av en bordskiva/ skulptur som middagen serveras vid.

 

Välkomna! OBS. Max 8 Deltagare, föranmälan sker till malinenordin@gmail.com

 

Foto: Maline Nordin Ardesjö