Skogen mellan oss

2

Skogen mellan oss

1 kvm lin (x2)

I samarbetet med Västmanlands Länshemslöjd och Galleri Norberg odlar vi 2 kvm lin!

Under maj månad smygstartar programmet En konsthall i skogens kant med en sådd av 2 kvm lin, i samarbete med Galleri Norberg. Linsådden ingår också i det nationella projektet, 1 kvm lin, som drivs av Hemslöjden/Västmanlands läns hemslöjdsförbunds. Över 5400 deltagare kommer att odla lin runt om i Sverige.

Utanför Galleri Norberg ser vi hur linet växer fram under perioden för En Konsthall i skogens kant och skördas under utställningen Skogstorg – Norberg (se programmet) i Galleri Norberg i slutet av september.

Med linet som utgångspunkt hoppas vi samla berättelser och diskussioner om sådd, odling, det textila materialet, materialitet, växande, samverkan, skala, historia och framtid.

 

Vill du odla lin?

Länets slöjd- och hantverksföreningar kommer att anordna aktiviteter på temat lin och ni kommer att hitta våra evenemang i Hemslöjdens Slöjdkalender, www.hemslojden.org där de publiceras löpande samt på Västmanlands läns hemslöjdsförbunds sida på Facebook. Väldigt roligt att ni alla deltar i projektet och följ gärna 1 kvm lin på Facebook!


I samarbete med Västmanlands Länshemslöjd, Galleri Norberg, Ekomuseum Bergslagen